Hoe was je een dekbed?

Hoe was je een dekbedovertrek

Dekbedden en quilts zijn vaak de meest verwaarloosde soorten beddengoed. We wassen onze lakens regelmatig, maar de dekbedden worden gemakkelijk vergeten. Vraag je je af hoe je een dekbed wast? Dit artikel is hier om je te laten zien dat het proces voor het wassen van een dekbed een stuk eenvoudiger is dan je misschien denkt.

Voordat je een dekbed thuis probeert te wassen, moet je het waslabel van het artikel controleren en de aanbevolen wasinstructies volgen. Bij veel dekbedden wordt aangeraden om het product naar een professionele stomerij te brengen, maar het is mogelijk om een ​​dekbed thuis te wassen zolang je een wasmachine hebt die groot genoeg is en de instructies op het waslabel zorgvuldig volgt.

Instellingen en wasmiddel voor het wassen van een dekbed

Voor het wassen van dekbedden wordt een zachte stand aanbevolen, samen met een warme (niet hete) watertemperatuur – rond de 30 graden Celsius is een goede vuistregel.

Wat wasmiddel betreft, is het het beste om iets milds te kiezen, tenzij jouw dekbed erg vuil is. Als de vlekken erg donker of merkbaar zijn, wees dan niet bang om een ​​wasmiddel te gebruiken met een ingebouwde vlekverwijderaar, zoals Persil Bio. Wasmiddelen voor het verwijderen van vlekken zijn tegenwoordig relatief mild en mogen jouw dekbed niet beschadigen.

Stop de machine voordat het centrifugeren begint en herhaal de spoelcyclus nogmaals. Omdat dekbedden zo groot, donzig en absorberend zijn, kunnen ze wat wasmiddel en zeepachtig water bevatten, dus een extra spoelcyclus zou voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat de dekbedden helemaal fris en schoon zijn.

Hoe was je een dekbed met synthetische vulling thuis?

Dekbedden of dekbedden met synthetische vulling kunnen meestal thuis worden gewassen, maar sommige wasmachines voor huishoudelijk gebruik hebben niet voldoende capaciteit om het dekbed vrij in de trommel te laten bewegen.

  • Als jouw item in de machine past, gebruik dan een zachte cyclus, met minimale beweging.
  • Je kunt een normale centrifuge-instelling gebruiken.

Hoe was je een dekbed met veren of dons thuis?

Het is belangrijk om het onderhoudslabel van met veren en dons gevulde dekbedden te controleren, aangezien je jouw dekbed wellicht niet in de machine kunt wassen, maar het in plaats daarvan chemisch moet worden gereinigd.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
De waardering van www.greenlives.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.