Slaapproblemen: Hoe los je ze op?

Slaapproblemen: Hoe los je ze op?

Slaapproblemen: Hoe los je ze op?

Als je aan slapeloosheid lijdt, zijn er veel stappen die je kunt nemen om je te helpen in slaap te vallen. Hier zijn enkele tips om slapeloosheid te overwinnen.

Word elke dag op hetzelfde tijdstip wakker

Het is verleidelijk om in het weekend uit te slapen, vooral als je doordeweeks slecht hebt geslapen. Als je echter aan slapeloosheid lijdt, moet je elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan ​​om jouw lichaam te trainen om op een vast tijdstip wakker te worden.

Elimineer alcohol en stimulerende middelen zoals nicotine en cafeïne

De effecten van cafeïne kunnen enkele uren aanhouden, misschien wel 24 uur, dus de kans dat het de slaap beïnvloedt, is aanzienlijk. Cafeïne kan niet alleen problemen veroorzaken bij het beginnen met slapen, maar kan ook leiden tot regelmatig ontwaken. Alcohol kan de eerste uren na consumptie een kalmerend effect hebben, maar het kan dan leiden tot frequente opwinding en een niet-rustgevende nachtrust. 

Beperk dutjes

Hoewel dutten een goede manier lijkt om gemiste slaap in te halen, is dat niet altijd zo. Het is belangrijk om een ​​regelmatig slaappatroon tot stand te brengen en in stand te houden, en om jezelf te trainen om slaap te associëren met signalen zoals duisternis en een constante bedtijd. Een dutje doen kan de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden.

Beperk activiteiten in bed

Het bed is om te slapen en seks te hebben en dat is alles. Als je aan slapeloosheid lijdt, studeer dan niet in bed of voer geen telefoongesprekken, kijk geen televisie of luister niet naar de radio wanneer je in bed ligt. Al deze activiteiten kunnen de alertheid vergroten en het moeilijk maken om in slaap te vallen.

Eet of drink niet vlak voordat je naar bed gaat

Als je laat eet voordat je naar bed gaat, kan het spijsverteringsstelsel worden geactiveerd en kun je wakker blijven. Als je last hebt van gastro-oesofageale reflux (GERD) of brandend maagzuur, is het zelfs nog belangrijker om te vermijden dat je vlak voor het slapengaan eet en drinkt, aangezien dit jouw symptomen kan verergeren. Bovendien kan het drinken van veel vocht voordat je naar bed gaat de blaas overweldigen, waardoor je regelmatig naar de wc moet gaan.

Maak jouw slaapomgeving comfortabel

Temperatuur, verlichting en geluid moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de slaapkamer in slaap valt (en blijft). Jouw bed moet comfortabel aanvoelen en als je een huisdier hebt dat bij je in de kamer slaapt, overweeg dan om het huisdier ergens anders te laten slapen als het de neiging heeft om ‘s nachts lawaai te maken.

Maak je geen zorgen meer voordat je naar bed gaat

Als je merkt dat je in bed ligt en aan morgen denkt, overweeg dan om wat tijd vrij te maken – misschien na het eten – om de dag te bekijken en plannen te maken voor de volgende dag. Het doel is om deze dingen te vermijden terwijl je in slaap probeert te vallen. Het is ook handig om voor het verlaten van het werk een lijst te maken van werk gerelateerde taken voor de volgende dag. Dat neemt in ieder geval een reeks zorgen weg.

Stress verminderen

Er zijn een aantal ontspanningstherapieën en stressverminderingsmethoden die je misschien wilt proberen om de geest en het lichaam te ontspannen voordat je naar bed gaat. Voorbeelden zijn onder meer progressieve spierontspanning (misschien met geluidsbanden), diepe ademhalingstechnieken, beelden, meditatie en biofeedback.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
De waardering van www.greenlives.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.