Wat is katoen met satijn?

Wat is Katoen/ Satijn en welke voordelen brengt het mee.

Wat is een dekbedovertrek gemaakt van katoen met satijn?

Het komt vaak voor dat men katoen satijn verwart met polyester satijn. Dit polyester satijn is die glanzende, gladde stof die ook niet helemaal natuurlijk aanvoelt. Echter is dit dus niet hetzelfde als katoen satijn. Dit zit hem puur in het feit dat satijn helemaal niets zegt over het precieze materiaal. Het is daarentegen alleen maar een manier om aan te geven hoe het materiaal geweven is. Dus in plaats van de eigenschap van een stof gaat het hier meer om de gebruikte techniek die erachter zit.

Bij katoen satijn is er dus gebruik gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Hierdoor is het voorzien van de klassiek sterke eigenschappen van katoen. Het gaat dan om de volgende eigenschappen:

  • Ademend: Wanneer we het over dekbedovertrekken hebben, is het altijd fijn om te weten dat deze ademend is. Het wordt hierdoor minder snel warm onder je deken. Hierdoor zweet je ook minder snel wanneer je eronder ligt. Bovendien levert het daardoor een betere slaapervaring op. Iets waar we uiteindelijk allemaal naar op zoek zijn.
  • Absorbeert vocht: Daarnaast absorbeert katoen satijn vocht. Dit is erg belangrijk, aangezien de mens gedurende de nacht gemiddeld tot wel een halve liter vocht verliest. Het is dan fijn wanneer dit goed wordt geabsorbeerd, waardoor je er verder geen last van hebt.

Wat katoen satijn verder zo bijzonder maakt, is het feit dat het niet aanvoelt als gewoon katoen. Het voelt juist een stuk gladder en een stuk zachter aan. Dit is dus het resultaat van de speciale manier van weven. Deze ‘satijnweving’ in een dekbedovertrek houdt in dat het katoen een stuk dichter op elkaar wordt geweven dan bij andere technieken. Hoe dichter de draden op elkaar worden geweven, hoe gladder de stof als geheel zal aanvoelen.

Voordeel katoen met satijn ten opzichte van microvezel polyester
Het grootste voordeel van katoen met satijn ten opzichte van microvezel polyester is de betere temperatuurregeling. Microvezel polyester staat erom bekend dat het een stuk warmer aanvoelt. Wanneer je het dus snel warmt hebt ’s nachts, doe je er goed aan om voor katoen met satijn te kiezen.

Aangezien microvezel minder ademend is dan katoen, blijft de warmte onder het dekbed hangen. Dit verhoogt de temperatuur, wat zweten bevordert. Zeker in de zomer ga je merken dat het dan erg warm kan aanvoelen. En wanneer je koste wat het kost een dekbedovertrek nodig hebt om in slaap te kunnen komen, vormt dat een serieus probleem.

Ben je dus op zoek naar een superzacht materiaal voor je dekbedovertrek? En heb je dan het liefst iets met een vochtabsorberende functie, dat bovendien is voorzien van een ademend karakter? Dan is de kans zeer groot dat katoen met satijn bij je in de smaak gaat vallen.

Ervaar voortaan wat de ultieme combinatie van comfort en functionaliteit is. Het is namelijk niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om op katoen met satijn over te stappen. Het is puur een optimale manier om je dekbedovertrek van een hoge kwaliteit te voorzien.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
De waardering van www.greenlives.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.